Двоє постраждалих та понад 100 вибитих вікон: наслідки атаки дронами Львівщини

Наслідки атаки росіян на Львів

Сили ППО на Львівщині збили усі “шахеди”, але без потерпілих і пошкоджень не обійшлось

Внаслідок атаки російських дронів Shahed у ніч на 19 червня на Львівщині двоє чоловіків отримали травми. Пошкоджені офіси та склади у Малехові, що неподалік Львова, а також і Державний науково-дослідний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок, повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Тривога лунала двічі

Перша повітряна тривога розпочалась о 2:30 і тривала годину. Під час повітряної небезпеки на Львівщину залетіли 4 ворожі дрони. Сили ППО збили безпілотники. Уламки від одного зі збитих дронів влучили в офісні та складські приміщення у Малехові, що у передмісті Львова. Постраждалих внаслідок атаки — двоє: 47-річний і 70-річний чоловіки. Старшого чоловіка госпіталізували, він перебуває в стані середньої важкості.

Уламки зі ще одного збитого дрона пошкодили будівлю інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок у Львові. Знищені дах, стіни та перекриття другого поверху орієнтовно на площі 800 м кв.

Ще одна повітряна небезпека тривала майже годину — з 04:27 по 05:24. Область намагався атакувати ще один “шахед”. До слова, воїни протиповітряної оборони знищили усі п’ять дронів, які атакували Львівщину вночі.

Коментар Віктора Іваніцького, начальника управління захисту населення від надзвичайних ситуацій оборонної роботи Львівської ОВА

За словами міського голови Львова Андрія Садового, внаслідок нічної атаки у Львівській громаді вибито понад 105 вікон. Мешканці Малехова, чиє майно постраждало можуть подати документи на отримання компенсацій до місцевого Офісу громади та ЦНАПу в Дублянах.

Компенсація за одне вікно становить до 12 тис. грн, а на вхідні двері у квартиру чи будинок — до 8 тис. грн. Також двоє підприємців зможуть отримати компенсаційні ваучери на суму до 500 тис. грн” — йдеться у повідомленні Садового.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності