Суд зобов'язав Держгеокадастр переоформити 17 га біля річки в Кам'янка-Бузькій громаді

річка Західний Буг

Держгеокадастр зареєстрував ділянку як сільськогосподарську замість земель водного фонду

Господарський суд Львівської області зобов’язав Держгеокадастр скасувати незаконну реєстрацію 17 га землі вздовж берега річки Західний Буг в Кам'янка-Бузькому районі. Про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому 17 червня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

6 років тому ділянці присвоїли невірне призначення

Прокуратура встановила, що земельна ділянка площею 17,95 га розташована впритул до річки Західний Буг, але у 2018 році Держгеокадастр невірно зареєстрував її цільове призначення — їй присвоєно категорію земель сільськогосподарського призначення, хоча насправді вона має належати до земель водного фонду.

З опублікованого в рішенні суду кадастрового номера ділянки зрозуміло, що йдеться про ділянку по лівий берег Західного Бугу поміж селами Соколі і Тадані, що входять до Кам’янка-Бузької громади.

У сіді прокурор стверджував, що це порушує водоохоронну зону уздовж річки, тому що ділянка не може існувати у встановлених межах як сільськогосподарська. Кам'янка-Бузька міська рада підтримала позов прокуратури, оскільки право комунальної власності на ділянку не зареєстроване через її некоректну реєстрацію. Мерія вимагала поновлення своїх прав на цю територію.

Натомість у Держгеокадастрі стверджували, що ділянка внесена до кадастру на підставі землевпорядної документації як землі сільгосппризначення із встановленням обмежень у вигляді прибережної захисної смуги. Однак прокурор довів, що ділянка в межах прибережної смуги не може бути сільгоспземлею.

Після розгляду всіх обставин справи Господарський суд задовольнив позов і зобов’язав Держгеокадастр скасувати реєстрацію ділянки як сільськогосподарської землі. Рішення суду набере законної сили після закінчення строку на апеляцію, якщо апеляцію не буде подано

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності