На Львівщині скасували незаконний тендер на ремонт дороги за 9 млн грн

На Львівщині скасували тендер на ремонт дороги за 9 млн грн

Фірма-переможець мала заборгованість по кредиту і розрахунки були по завищеній ціні

На Самбірщині суд скасував договір на ремонт комунальної дороги в одному з місцевих селищ. Під час моніторингу Держаудитслужба дійшла висновку, що підрядника неправомірно визнали переможцем у тендері, оскільки були допущені порушення при розрахунку вартості робіт. Крім того, переможець торгів не надав підтвердження відсутності заборгованості по банківському кредиту. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура у понеділок, 17 червня.

Договір не відповідав вимогам

Висновок Держаудитслужби став підставою для позову про визнання договору підряду недійсним. “Прокуратура заявила позов про визнання недійсним договору, який не відповідав вимогам тендерної документації. Суд погодився з доводами прокурора та своїм рішенням визнав спірний договір таким.За результатами вжитих заходів вдалося запобігти незаконному використанню бюджетних коштів”, — йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, в травні аналітики територіального управління БЕБ у Львівській області під час моніторингу публічних закупівель, виявили, що переможець тендеру на реконструкцію мосту на суму 6,4 млн грн не відповідає критеріям, визначеним замовником. Правоохоронці домоглись, щоб договір скасували.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності