На Львівщині ветерани та військові з сім’ями піднялись на гору Маківка

На Львівщині ветерани та військові з сім’ями піднялись на гору Маківка

Один з воїнів піднявся на гру в колісному кріслі

На Львівщині майже 50 військових, ветеранів та їхніх рідних здійснили масове сходження на гору Маківка, яка здіймається на майже 1000 м над рівнем моря. В поході взяли участь військовослужбовці з пораненнями та ампутованими кінцівками, а один з воїнів піднявся на гору у колісному кріслі, повідомила пресслужба Львівської ОВА у вівторок, 11 червня.

Сходження на Маківку відбулося у суботу, 8 червня в рамках програми “Терапія мандрами“. Цю гору обрали через те, що на ній з 29 квітня по 4 травня 1915 року тривали запеклі бої між легіоном Українських Січових Стрільців та російськими військами генерала Альфтана.

Загалом у поході взяли участь 48 людей. Серед них були військовослужбовці та ветерани з пораненнями, порушеннями зору, ампутованими кінцівками тощо, а також їхні рідні. Захисники на протезах та милицях підіймалися без сторонньої допомоги, проте протягом всього шляху групу супроводжували лікарі-реабілітологи. Один з воїнів навіть піднявся на гору на колісному кріслі. Також до сходження долучилися захисники зі Львівщини, які зараз перебувають у ротації.

Нагадаємо “Терапія мандрами” — це проєкт Управління туризму та курортів Львівської ОВА, який організовує безкоштовні заходи та мандрівки для захисників, захисниць і членів їхніх сімей. Зокрема, в рамках проєкту проводять кінні прогулянки, сходження на гірські вершини, сплави та культурно-пізнавальні екскурсії.

Їх фінансують в межах обласної цільової програми розвитку туризму. Наступне сходження планують на День Конституції – 28 червня. Слідкуйте за анонсами у соцмережах управління.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності