Суд зобов’язав Підберізцівську сільраду сплатити понад 700 тис. грн боргу за електроенергію

На Львівщині одне з сіл заборгувало “Львівенергозбуту” понад 700 тис. грн

Підберізцівська сільська рада заборгувала постачальнику за постачання та закупівлю електроенергії

Господарський суд Львівської області зобовʼязав Підберізцівську сільську раду повернути борг у понад 700 тис. грн ТОВ “Львівенергобут” за порушення умов договору. Підберізці не розрахувались за споживання 93 749 кВт електроенергії у січні 2024 року. Про це йдеться у рішенні, яке оприлюднили 10 червня у Єдиному державному реєстрі.

“Немає фінансування”

Товариство з обмеженою відповідальністю “Львівенергозбут” вимагало, щоб Піберізцівська сільрада, згідно з умовами договору, сплатила борг за спожиту у січні 2024 році електроенергію. На суді представник сільради пояснював, що сільрада не може сплатити рахунок про оплату послуг, бо у них немає фінансування. Проте аргументи не переконали суддю Зоряну Горецьку відтермінувати сплату боргу чи його скасувати.

За таких обставин суд дійшов висновку про те, що відповідач не спростував доводів щодо існування заборгованості, а суд не виявив на підставі наявних документів у справі інших фактичних обставин, що мають суттєве значення для правильного вирішення спору, відтак вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню”, — йдеться у рішенні.

Відтак суд ухвалив стягнути з Підберізцівської сільської ради 728 тис. грн заборгованості. Рішення ще може бути оскаржене в апеляційному суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності