Гуртожиток Дрогобицького коледжу нафти та газу переобладнають в житло для ВПО

Приміщення Дрогобицького коледжу нафти та газу переобладнають в житло для ВПО

Приміщення гуртожитка коледжу перейшло від Міносвіти до Дрогобицької громади

Гуртожиток Дрогобицького фахового коледжу нафти і газу, який за рішенням уряду передали у власність громади, переобладнають у житло для ВПО. У приміщені зможуть розмістити до 400 людей. Про це журналістам LVIV.MEDIA розповів голова Дрогобицької територіальної громади Тарас Кучма.

У неділю, 9 червня, за рішенням уряду один з гуртожитків Дрогобицького фахового коледжу нафти та газу передали у власність місцевої громади. За словами Тараса Кучми, будівлю гуртожитку не використовували вже понад три роки. “Він розбитий повністю, без вікон та дверей, на ньому дерева ростуть“, — додав голова громади. Через це місцева влада вирішила переобладнати гуртожиток в житло для ВПО. Як зазначив Тарас Кучма, в будівлі можуть проживати до 400 людей.

Для ремонту будівлі гуртожитка громада вирішила залучити кошти благодійних організацій, але раніше не могла цього зробити, оскільки нею володіло Міністерство освіти. “Благодійні фонди, які готові були вкладати гроші в облаштування житла для ВПО, поставили нам умову — будівля має перебувати в комунальній власності. Тоді ми звернулися до уряду з проханням передати гуртожиток у власність громади, щоб ми могли його переобладнати та поселити там людей”, — зазначив Тарас Кучма.

Тепер, коли будівлю передали у власність громади, для початку ремонту громаді потрібно лише отримати гроші. Окрім коштів благодійників, для відновлення гуртожитку можуть також залучити кошти з місцевого та обласного бюджетів.

Про те, коли гуртожиток буде знову готовим для проживання, голова громади сказати не зміг, але запевнив, що ремонт робитимуть якнайшвидше. “У власності громади є гуртожиток у Стебнику, який раніше був у схожому стані. Ми його зробили за 52 дні та 15 годин. Цю будівлю ми плануємо переобладнати за тим же планом”, — додав Тарас Кучма.

Нагадаємо, наприкінці травня Дрогобицький коледж нафти та газу підписав меморандум про співпрацю зі словацьким інститутом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності