Екснардепку “Самопомочі” Ірину Сисоєнко затримали за виготовлення фіктивних довідок

Ірина Сисоєнко

Щомісяця організатори схеми отримували близько 100 тисяч доларів за підробку документів

Служба безпеки України затримала колишню народну депутатку та її спільника із Львівщини, які виготовляли і продавали фіктивні документи про інвалідність шахтарям для ухилення від військової служби. Про це 7 червня повідомили в СБУ. За даними джерел LVIV.MEDIA, йдеться про колишню народну депутатку від партії “Самопоміч” Ірину Сисоєнко.

Затримані вимагали від шахтарів 3-4 тисячі доларів за оформлення інвалідності

Організувала оборудку колишня народна депутатка, яка нині є заступницею директора державної медустанови у Києві. Жінка очолювала угруповання, яке масово виготовляло і продавало фіктивні документи про інвалідність через професійні захворювання працівникам вугільної промисловості. Про це уточнили в Офісі генпрокурора.

“Двоє посередників підшуковували працівників вугільної промисловості, які мали право оформити групу інвалідності, але не могли цього зробити через бюрократію. Щоб спростити процедуру, у них вимагали по 3-4 тис доларів США. Залучені до схеми медзаклади оформляли необхідну документацію без обстеження пацієнтів. Після цього медичні документи пацієнтів відправляли до столичної державної медичної установи”, — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, щомісяця ця незаконна діяльність приносила організаторам близько 100 тисяч доларів "прибутку". Як стало відомо LVIV.MEDIA, до злочинного угруповання входили також лікарі-профпатологи Марта Бутинська (працює у міській лікарні Соснівки), Роман Ябчанка (працює у Сокальській лікарні), координатор на Львівщині Богдан Цімерман та керівники відділень медустанови у Києві. Вони фальсифікували документи про нібито амбулаторне лікування людей, діагностували їм професійні хвороби та призначали групу інвалідності.

Усім фігурантам оголошено підозру, частині обрано арешт

В результаті спецоперації СБУ затримала колишню нардепку, та її спільника зі Львівщини, під час передачі їй "відкату" — 32 тис доларів. Під час обшуків вилучено понад 40 млн гривень, медичні документи та записи з клієнтами. Зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці.

Усім учасникам групи повідомлено про підозру. Заступниці директора медустанови та посереднику обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів іншим учасникам схеми та встановлюються всі посадові особи, причетні до незаконної схеми.

Під час обшуку у підозрюваних вилучили значні суми у готівці. Відео Нацполіції

До слова: Ірина Сисоєнко — народна депутатка VIII скликання (2014-2019 роки), заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я. Пройшла до ВРУ під № 25 списку партії “Об'єднання “Самопоміч”. З 2014 викладачка кафедри цивільного права Київського університету права Національної Академії Наук України. Зараз вона є заступницею директора Інституту медицини праці імені Кундієва НАМН України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності