37-річну жінку із Самбора засудили на 10 років в'язниці за вбивство знайомого

37-річну жінку із Самбора засудили на 10 років в'язниці

Жінка стверджувала, що захищалася від агресивного чоловіка

Самбірський міськрайонний суд Львівської області виніс вирок 37-річній мешканці Самбора Галині. І., яка під час конфлікту зарізала ножем свого знайомого. Жінка завдала вісім ударів ножем у різні ділянки тіла. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 6 червня у Єдиному державному реєстрі.

Жінка була твереза та психічно здорова

За матеріалами справи, 14 грудня 2022 року близько 22:20 у квартирі стався конфлікт між співмешканцями, під час сварки через ревнощі, чоловік у стані сильного алкогольного сп'яніння спочатку вдарив жінку ногою в живіт, а потім почав бити її кулаками по голові. У відповідь Галина.І, тримаючи в руці кухонний ніж, завдала йому вісім ударів ножем в груди, спину та шию. Від отриманих численних колото-різаних ран, що проникли в легені, серце та судини, чоловік помер на місці події.

За словами жінки, під час бійки вона не перебувала у стані алкогольного сп'яніння, а вже після смерті потерпілого випила 50 грамів горілки, зателефонувала знайомому, який порадив викликати поліцію, що жінка і зробила.

Галина.І частково визнала свою провину, стверджуючи, що вбивство сталося під час самозахисту від чоловіка, який раніше постійно бив її руками, ногами і молотком. Але суд не знайшов підстав для перекваліфікації на необхідну оборону. Розглянувши всі обставини справи суд визнав жінку винною у умисному вбивстві і призначив їй покарання у вигляді 10 років 2 місяців позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності