У четвер Львівщина попрощається із дев’ятьма загиблими захисниками

Свічка

Львівщина попрощається із Юрієм Малінським, Миколою Хабалем, Олегом Войтовичем, Юрієм Гнатівим, Тарасом Гутникевичем, Павлом Борсуком, Віктором Вовком, Михайлом Синяковим та Ярославом Котиком

На Львівщині у четвер, 4 червня, попрощається із дев’ятьма загиблими військовими. Про це повідомили на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Юрій Малінський

Жив у Городку. Був мобілізований до ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення і проходив службу у складі окремого спеціального батальйону OPFOR. Загинув у 51 рік поблизу населеного пункту Костянтинівка Покровського району на Донеччині 2 червня 2024 року.

Микола Хабаль

Микола Хабаль мешкав у селі Ясенка-Стецьова, що у Турківській громаді. Військовослужбовець був начальником інженерно-позиційної групи інженерного-саперного взводу військової частини А4943. Загинув поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Олег Войтович

Народився військовослужбовець у Миколаєві, що на Львівщині. Був старшим солдатом механізованого батальйону військової частини А4053. Загинув під час виконання бойового завдання неподалік Лиману Краматорського району Донецької області.

Юрій Гнатів

Юрій Гнатів народився у Стрию. Став на захист України добровольцем на наступний день від початку повномасштабного вторгнення. Був оперативним черговим командного пункту військової частини А7077. Загинув під час виконання бойового завдання в Борівській Андріївці Ізюмського району на Харківщині.

Тарас Гутникевич

Тарас Гутникевич родом із села Дережичі Дрогобицького району. Пішов на службу у військово-морський флот у 18-річному віці. Був на військових навчаннях у Великобританії, де пройшов вишкіл штурмовика, згодом служив у Одесі. Згодом став матросом на патрульно-протидиверсійному катері. Загинув 31 травня 2024 року під час виконання бойових завдань.

Павло Борсук

Родом зі Львова. Своє дитинство провів у місті Стебник Львівської області. У 2011 році склав присягу державного службовця та обійняв посаду старшого інспектора відділу митного оформлення Луганської митниці. З січня 2014 до 2021 року працював державним інспектором відділу митного оформлення митного поста “Городок” у Львівській області. Із початком повномасштабного вторгнення Росії активно займався волонтерством, неодноразово транспортував допомогу у зону бойових дій. У липні 2023 року став до лав Збройних Сил України. Боронив державу на південному напрямку у лавах 141-ї окремої піхотної бригади Сухопутних військ ЗСУ.

Віктор Вовк

Віктор Вовк народився у Львові. Із початком повномасштабного вторгнення проходив військову службу у Львівському ТЦК та СП. Згодом виконував завдання у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Надалі перебував на службі у складі військової частини А4728.

Ярослав Котик

Народився у Червонограді. Службу проходив у військовій частині А1556. Загинув 2 червня на Запорізькому напрямку.

Михайло Синяков

Михайло Синяков мешкав у селі Крукеничі Мостиської громади, що на Яворівщині. Під час повномасштабної війни служив у військовій частині 4699. Був сержантом. Загинув від отриманих поранень у 42 роки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності