Львівщина 27 травня попрощається із шістьма загиблими воїнами

прощання із загиблими

Львівщина попрощається з Іваном Ваховським, Олександром Кухарчуком, Володимиром Білогрудом, Андрієм Курчабою, Юрієм Пельчаром та Андрієм Чижом

Львівщина 27 травня прощається із шістьма загиблими захисниками. Про це 27 травня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Іван Ваховський

Житель Бродів Золочівського району. Після навчання у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба проходив службу на посаді бортового авіаційного техніка вертолітної ланки вертолітної ескадрильї. У свої юні роки Іван був учасником АТО, ООС, а ще брав участь у миротворчих місіях — ДР Конго. Під час чергового евакуаційного рейсу до Маріуполя його борт був збитий ворогом.

Загинув 31 березня 2022 року при виконанні польотного бойового завдання в районі населеного пункту Рибацьке Донецької області. Йому було 25 років.

Олександр Кухарчук

Родом із Донецька. З початком повномасштабного вторгнення повернувся із Польщі та став на захист держави. Виконував бойові завдання у складі військової частини А 1451, надалі був переведений до А 7788.

Проходив навчання саперної справи в Іспанії. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками.

Володимир Білогруд

Львівʼянин. З жовтня 2022 року став на захист держави від російських окупантів. Брав активну участь у бойових діях на Донеччині та Харківщині у лавах 3-го батальйону 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша.

Під час проходження служби отримав звання “молодший сержант”. За особисту мужність при виконанні завдань із захисту держави був нагороджений численними відзнаками.

Андрій Курчаба

Житель села Великосілки Новояричівської громади Львівського району.

Проходив службу у військовій частині А 4885. Помер 23 травня 2024 року у свій 46 день народження.

Юрій Пельчар

Родом із Самбора. Був солдатом, стрільцем, помічник гранатометника військової частини А 4395.

Загинув 19 травня 2024 року поблизу міста Вовчанськ на Харківщині.

Андрій Чижо

Житель села Дубрівка Самбірської громади. Був молодшим сержантом, командиром стрілецького відділення військової частини А 1556.

16 травня отримав поранення в районі населеного пункту Лобкове Запорізької області. Помер 23 травня 2024 у військовому шпиталі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності