У Львові пройде ярмарок виробників крафтових товарів

Ярмарка крафтових виробників.

Виробники з різних куточків України представлять свою унікальну продукцію

Упродовж двох днів, 8-9 червня, на подвір’ї Львівського палацу мистецтв проведуть Львівський ярмарок смаку. Захід організовують вже вдруге, повідомила 5 червня Львівська обласна військова адміністрація.

“Від початку повномасштабного вторгнення ми вже провели п’ять заходів, це чотири ярмарки та одну конференцію, які присвячені розвитку крафтового виробництва на Львівщині. Що стосується Львівського ярмарку смаку, то плануємо, щоб він став щорічним. Цьогоріч на Ярмарку будуть різноманітні пропозиції продуктів харчування: м’ясні, сирні вироби, продукти бджільництва, випічка тощо. Ми маємо два великі сподівання на цю подію, адже завдяки їй ми  підтримуємо  мікро- та малих суб’єктів господарювання, в тому числі в галузі харчової промисловості. Саме до цього сегменту відносяться виробники крафтових продуктів”, — розповіла керівниця департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Організатор заходу — Львівська міська громадська організація “Екотерра” зі Спільнотою поціновувачів сиру ProCheese від Ardis Group під патронатом Мінагрополітики і за підтримки швейцарсько-української програми “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України”. “На одній локації ми об’єднаємо три компоненти: сертифіковані органічні виробники, які презентуватимуть продукцію вироблену в Україні, виробники з різних регіонів: Львівщина, Тернопільщина Волинь, Закарпаття, Чернівці, Харківська область, Миколаївська область, Київщина, Житомирщина. Крім того, будуть представники молочного напрямку. Це — сировари з усієї України і звісно це – крафтовики, які презентують Львівщину”, — зазначила президент “Екотерри” Наталія Чоловська.

Під час ярмарку приблизно 50 виробників з різних регіонів України запропонують свою продукцію, а саме: меди, чаї, соки, сири й інші молочні продукти, пастилу, крупи, олію, джеми, м’ясні вироби та інші смаколики. Продукцію Львівщини представлять 27 виробників: 22 виробники локальних продуктів (хліб, мед, солодощі, м’ясопродукція, чаї, пастила, полуниця, варення), 1- органічної продукції, 4 - молочної (сироварня “Гарбузовий рай”, Львівська сироварня “Джерсей”,  сироварня Lemberg Cheese, ТОВ “Чесний сир”).

Львів’яни та гості міста також матимуть можливість дізнатися більше про сертифіковані органічні продукти, скуштувати сири-переможці міжнародних та національних конкурсів, познайомитися із локальними виробниками Львівщини, а також взяти участь у відкритих майстер-класах, дегустаціях та вікторинах. Вхід на захід вільний. Ярмарок триватиме з 11:00 до 19:00.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності