Суд зобов’язав Сокальводоканал сплатити понад 300 тисяч збитків

Сокаль

Сокальводоканал порушив закон про охорону та раціональне використання водних ресурсів

Господарський суд Львівської області та Західний апеляційний господарський суд зобов'язали Сокальське міське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства (МКП "Сокальводоканал") сплатити понад 300 тисяч грн відшкодування за порушення законодавства про охорону водних ресурсів. Про це повідомили у понеділок, 3 червня, у Державній екологічній інспекції Львівської області.

Як йдеться в повідомленні, Державна екологічна інспекція у Львівській області звернулася до суду з позовом, аби стягнути з МКП "Сокальводоканал" 334 964 грн збитків. 12 лютого 2024 року Господарський суд Львівської області задовольнив позовні вимоги Інспекції.

Сокальводоканал намагався оскаржити рішення суду

Комунальне підприємство подало апеляційну скаргу, проте 28 травня 2024 року Західний апеляційний господарський суд залишив апеляцію без задоволення, а рішення суду першої інстанції — без змін.

“У судовому порядку Інспекцією було доведено наявні усі елементи складу цивільного правопорушення, що є підставою для настання цивільноправової відповідальності відповідача, а збитки заподіяні внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів на зазначену суму підлягають стягненню з порушника — МКП “Сокальводоканал” — зазначили в екоінспекції. Відтак МКП "Сокальводоканал" має сплатити 334 964 грн збитків.

Нагадаємо, суд повернув державі 60 га прикордонних земель на Сокальщині. Ділянку на кордоні з Польщею незаконно передали міськраді та здали в оренду фермерам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності