Lego, роботи та 3D-принтери: На Сокальщині відкрили STEM-лабораторію для юних техніків

Сучасна STEM Лабораторія на Сокальщині

Для модернізації закладу позашкілля на умовах співфінансування виділили 1 млн грн

На базі Cокальської Станції юних техніків відкрили сучасну багатофункціональну STEM-лабораторію. Тепер учні мають конструктори Lego, роботи, що вміють танцювати, машину для лазерного гравіювання, ріжучий плотер, принтери та термопрес. Про це у понеділок, 8 квітня, повідомили у Львівській ОВА.

Загалом придбали понад 14 нових позицій обладнання

Оновлення відбулося в рамках Програми розвитку освіти Львівщини. На модернізацію закладу позашкілля на умовах співфінансування виділили 1 млн грн (500 тис. – Львівська ОВА і ще 500 тис. – Сокальська міськрада). 

“Треба розуміти, що такий пункт не з’явився просто так. Ми побачили, що у нас найменша частка учнів у позашкіллі припадає на технічну творчість. Щобільше, це корелюється з показником того, що у нас найменша кількість вступників, які під час ЗНО обирають природничі науки як додатковий предмет. А що це означає у стратегічній перспективі – країна рухається до детехнологізації, що може за собою спровокувати проблеми у промисловості, вищій школі й науці. А це ті сфери,  у яких Україна, хай що там кажуть, поки що посідає порівняно високі позиції, особливо коли говорити про природничі науки”, — пояснив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Він також повідомив, що департамент освіти і науки Львівської ОВА задля подальшої популяризації природничих наук і технічної творчості має намір звернутись до Міністерства освіти і науки з ініціативою передбачити у бюджеті на наступний рік окрему субвенцію на технічне забезпечення центрів технічної творчості за прикладом того, як це вже кілька років реалізується у Львівській області. 

Також закупили додаткове обладнання для вже гуртків

У класах цього закладу також є “Радіотехнічна лабораторія”, безліч моделей ракет, літаків, автівок. Для них закупили безелектронні двигуни, діоди, матриці, транзистори, токарний верстат, лобзикові верстати, осцилограф – усього понад 20 позицій.

До слова, КЗ “Сокальська станція юних техніків” заснована в 1978 році. Тут навчається 350 учнів  Сокальської територіальної громади. Основні напрямки  роботи: ракетомоделювання, автомоделювання, підготовка операторів  БПЛА, радіотехніка, народна  творчість, технічний  дизайн, цифрова фотографія, відеозйомка та монтаж. Працює 12 гуртків. За  2022-2023 навчальний  рік  вихованці СЮТ  74  рази ставали  переможцями та  призерами  обласних  заходів, а також 14  разів – всеукраїнських.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності