Суд стягнув з двох мешканців Борислава понад 300 тисяч грн за користування землею

Мешканці Борислава не сплатили 325 тисяч оренди за землю

Ділянку площею понад 2 га власники використовували без оформлення належного договору оренди

У Бориславі, що на Львівщині, двоє місцевих мешканців придбали нерухомість на комунальній землі, а оренду за користування нею — не сплатили. Відтак, Львівська прокуратура відстояла у львівському апеляційному суді відшкодування майже 325 тисяч несплаченої оренди, повідомили у понеділок, 3 червня, у Львівській обласній прокуратурі.

Мешканці Борислава використовували ділянку без договору

Ділянка площею понад 2 га, що у Бориславі Дрогобицького району, є комунальною землею і призначена під промисловість. Двоє місцевих мешканців придбали на ній нерухомість, однак не оформили право користування земельною ділянкою і використовували її без укладання договору оренди землі.

Відповідно це призвело до ненадходження у місцевий бюджет коштів у формі орендної плати. Зазначені порушення стали приводом для пред’явлення прокурорами позову. Однак у задоволенні позову прокуратури було відмовлено. Враховуючи порушення вимог законодавства, обласна прокуратура звернулася до апеляційного суду,” — зазначили у Львівській прокуратурі.

Відтак, суд скасував рішення першої інстанції суду і задовольнив позов прокуратури, а саме зобов’язав сплатити орендарів 325 тисяч гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності