Фермер відсудив 13 га землі у Червоноградської міськради

Фермерство
Фото: pexels

Після смерті власника фермерського господарства, Червоноградська міськрада відмовила його спадкоємцю у передачі в постійне користування землі, однак суд задовольнив позов

Господарський суд Львівської області прийняв рішення визнати за фермерським господарством Тобяш В. С. право постійного користування земельною ділянкою площею понад 13 га, яке він успадкував. Попри те, що Червоноградська міськрада відмовила фермеру. Про це йдеться у рішенні суду, яке опублікували 22 травня у Єдиному державному реєстрі.

Засновник фермерського господарства помер

Суть спору полягала в тому, що після смерті засновника фермерського господарства Тобяш В. С., що зареєстроване у селі Добрячин, Червоноградського району, право постійного користування земельною ділянкою успадкував його син, який очолив господарство. Однак Червоноградська міська рада відмовилась передати ділянку 13,6016 га у постійне користування господарству.

У ході розгляду справи суд встановив, що згідно із земельним законодавством, право постійного користування земельною ділянкою, видане засновнику фермерського господарства, не припиняється після його смерті. Це право зберігається за самим господарством. “У разі смерті громадянина — засновника фермерського господарства право постійного користування земельною ділянкою, наданою для ведення фермерського господарства його засновнику, не припиняється зі смертю цієї особи, а зберігається за фермерським господарством”, — йдеться у рішенні суду.

Суд задовольнив позов

Господарський суд визнав позовні вимоги фермерського господарства обґрунтованими та задовольнив позов повністю. Таким чином, ФГ Тобяш В.С. закріплено право постійного користування спірною земельною ділянкою для провадження фермерської діяльності.

Нагадаємо, після зауваження БЕБ Червоноградська міськрада скасувала тендер на реконструкцію місцевого мосту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності