У Львівській громаді вперше за два роки відкрили дитячий будинок сімейного типу

На Львівщині відкрили перший Дитячий будинок сімейного типу з початку вторгнення

В новий дитячий будинок вже влаштували сімох дітей-сиріт

У Львівській громаді і ще для сімох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування знайшли дім. Їх влаштували у новий дитячий будинок сімейного типу у селищі Рудно. Це перший такий дитбудинок у Львівській громаді, який відкрили з початку повномасштабного вторгнення, повідомила пресслужба Львівської міської ради у п’ятницю, 31 травня.

У новий ДБСТ наразі влаштували сімох дітей: п’ятьох дівчат та двох хлопців віком від 7 до 15 років. До цього батьки-вихователі Максим та Марина протягом року виховували чотирьох прийомних дітей, а потім трансформувались у дитячий будинок сімейного типу, взявши під опіку ще трьох — двох сестер і брата. З ними подружжя спілкувалося протягом тривалого часу.

“Я єдиний біологічний син у своїх батьків. Коли мені було 14 років, батьки у сім’ю взяли дівчинку з дитбудинку. Згодом мої батьки створили будинок сімейного типу і зараз у Дублянах у них зростає 10 дітей-сиріт. Для мене це гарний приклад, я завжди знав і розумів, що теж хочу таким чином допомагати дітям, дати їм сім’ю та батьків. Коли ми одружились і почали обговорювати те моє бажання, моя дружина це підтримала”, — розповів про рішення батько-вихователь Максим Кривко.

У будинку, загальною площею 242 кв м, є чотири спальні, ігрова кімната, кімната для відпочинку, два санвузли, простора кухня та їдальня-вітальня, підвал-укриття та просторе подвір’я. Згодом до цього ДБСТ влаштують ще трьох дітей. До слова, 23-річна Марина стала наймолодшою прийомною мамою громади й тепер буде наймолодшою мамою-вихователькою ДБСТ.

“Все так сподобалося! Найбільше — подвір’я, є гойдалка, великий батут. Живу у кімнаті з меншими сестрами — Вікою та Іванкою. Це важливо, коли велика родина, всі збираються, спілкуються. Мені дуже комфортно з мамою і татом, з ними можна про все поговорити”, — поділилася враженнями 15-річна вихованиця ДБСТ Анна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності