У Львівській громаді невідомі захопили 120 га землі й новостворені цвинтарі

У Львівській громаді виявили земельні зловживання.

Орієнтовний розмір збитків – майже 1 мільйон 400 тисяч гривень

У Львівській громаді під час моніторингу виявили захоплення 120 га землі й новостворених цвинтарів. Про це 31 травня повідомила пресслужба ЛМР.

Понад 100 га захоплених земель у Малих Підлісках і Гряді та ще понад 20 га – у Малехові. Серед них – комунальні землі, державні ділянки під Північну об’їзну дорогу і навіть новостворений цвинтар, де поряд зі спорудженими хрестами невідомі засіяли пшеницю. Це завдало громаді збитків на майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

У жовтні 2023 року ми вже повідомляли про захоплення ділянок поблизу Ситихова та Малих Підлісок. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження. Картоплю і сою зібрали, а пошук підприємливих аграріїв триває досі. Як відомо, безкарність породжує вседозволеність. Цьогоріч невідомі захопили в Малих Підлісках вже удвічі більше території – 102,1 га”, — повідомили в департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад ЛМР.

Серед захопленої землі не лише масиви комунальної землі, розорали також 8,9 га державної землі, призначеної під будівництво нової концесійної автомобільної дороги державної дороги Львів – Краковець. Цікаво, що не погребували новоспечені аграрії також землею під новостворене кладовище у Малих Підлісках.

Новий випадок захоплення землі інспектори управління держконтролю зафіксували в Малехові та біля Гряди. У Малехові невідомі самовільно зайняли два масиви землі комунальної власності, а також спробували зайняти новостворене кладовище. Попри те, що там вже встановили й освятили хрести, “аграрії” засіяли на кладовищі пшеницю. У Гряді 2,4 га державної землі під Північну об’їзну опинилися в руках невідомих фермерів. Тут обстеження незаконно розораних масивів проводили за участі правоохоронців з обласного управління поліції.

Орієнтовний розмір шкоди, завданий державі та громаді захопленням усіх цих земель – майже 1 мільйон 400 тисяч гривень”, – пояснили в департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад.

Управління держконтролю за використанням та охороною земель Львівської міської ради звернулось до правоохоронців і в Держгеокадастр, щоб вони відреагували на зафіксовані факти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності