"Стрийводоканал" сплатив державі майже 1 млн грн за забруднення річки стічними водами

фото умовне

Очисні споруди підприємства недостатньо очищували стічні води перед скидом у річку

КП "Стрийводоканал" сплатило державі 967 619 гривень за забруднення річки Стрий. Комунальне підприємство порушувало правила охорони водних ресурсів. Його очисні споруди недостатньо очищували стічні води перед скидом у річку. Про це 30 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Перевірки виявили перевищення шкідливих речовин у стоках

Ще у 2021 році під час перевірки експерти встановили, що КП "Стрийводоканал" скидав у річку Стрий недоочищені стічні води з перевищенням допустимих лімітів забруднюючих речовин, таких як — органічні забруднювачі, хлориди, сполуки азоту і фосфору, завислі частинки та нафтопродукти.

Державна екологічна інспекція подала позов до суду, щоб стягнути з підприємства компенсацію збитків для держави. Господарський суд Львівської області зобов'язав підприємство сплатити 967 619 гривень. Станом на 30 травня КП "Стрийводоканал" вже повністю виплатило цю суму державі.

Нагадаємо, 27 травня на Львівщині у Комарно виявили забруднення річки Верещиця невідомою речовиною. Крім цього, у Бориславі, що на Дрогобиччині, екоінспектори виявили витік нафти поблизу річки. За цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності