Компанія продавала заправкам технічний спирт під виглядом розчинника

Ухилення від сплати 324 млн податків: БЕБ викрило компанію

Таким чином компанія ухилилась від сплати 324 мільйонів грн акцизного податку

Бюро економічної безпеки у четвер, 30 травня, викрило компанію з виробництва біоетанолу, яка реалізовувала продукцію як розчинник для палива і таким чином не сплатила 324 млн грн акцизного податку. Назву компанії та регіон, де вона розташована, у БЕБ не зазначають.

Як йдеться в повідомленні, працівники компанії незаконно виготовляли технічний спирт під виглядом універсального органічного розчинника, який не входить до акцизної групи товарів. Таким чином компанія ухилилась від сплати близько 324 млн грн.

Компанія заборгувала державі понад 300 млн податку

“Проаналізувавши фінансово-господарську діяльність, детективи БЕБ встановили, що товариство продавало виробникам пального та АЗС біоетанол під виглядом розчинника без сплати акцизного податку. Останні змішували хімічну продукцію з пальним для збільшення його обʼєму”, — йдеться в повідомленні.

БЕБ вилучило у компанії понад 130 тисяч літрів біоетанолу та 38 тисяч літрів розчинника загальною вартістю понад 6,7 млн. Окрім того, детективи БЕБ вилучили понад 35 млн грн готівки. Наразі триває досудове розслідування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності