Дрогобицький коледж нафти і газу підписав меморандум про співпрацю з словацьким інститутом

Нафтогазова конференція у Львові: навчальні заклади підписали меморандум

Меморандум підписали на міжнародній нафтогазовій конференції у Львові

У Львові на 11 щорічній міжнародній нафтогазовій конференції, що відбулася у четвер, 30 травня, три навчальних заклади уклали меморандум про співпрацю. Йдеться про Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу, Європейський інститут безперервної освіти (Словаччина) та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Студенти матимуть можливість обміну

Цього року на конференції зустрілися представники великого та малого бізнесу, а також науковці, політики та представники фахових навчальних закладів. Задля співпраці два українські університети підписали меморандум із словацьким. Директор Дрогобицького фахового коледжу Юрій Хомош зазначив, що це сприяє розвитку коледжу та дасть можливість обміну студентами:

“Це один з перших кроків, які ми робимо в міжнародній співпраці. Для нас дуже важлива в політиці навчального закладу якість підготовки і ми розуміємо, що для неї слід подивитися як здійснюється підготовка студентів за кордоном. Кращі практики і традиції ми, звичайно, хочемо впроваджувати в нас. Тут також питання участі в грантових програмах європейських також. Тобто ми вбачаємо в цьому великі перспективи.”

Є велика потреба в фахових спеціалістах

За словами Андрія Закревського, генерального директора нафтогазового консалтингового центру “Newfolk”, яка є організатором події, наразі є велика потреба у фахових спеціалістах видобувної галузі: “Якщо ви відкриєте офіційні сайти Укрнафти чи Укргазвидобування, ви побачите, що у великій кількості публікацій зазначений пошук співробітників. Перше — ми багато чого втратили, а другий момент — все змінилось: старе обладнання пішло під паркан чи на металобрухт, а нове потребує зовсім іншого рівня навчання і іншого рівня інженерії, і найголовніше — кваліфікації працівників які працюють саме на бурових. Те, що раніше бурилося за два роки — зараз буриться за 60 діб”.

Нафтогазова конференція у Львові

До слова, це вже 11 міжнародна конференція, яку організовують у Львові, яку за словами Андрія Закревського, присвячують енергетиці з погляду технології. Раніше ж конференція була присвячена тільки видобутку нафти і газу, а зараз тут обговорюють і альтернативну та традиційну енергетику. Подію відвідали українські та міжнародні інвестори, а також представники влади:

“Сьогодні підніматимуть питання щодо інтенсифікації видобутку, як наслідок — зміцнення енергетичної стабільності нашої держави. Це дозволить забезпечувати потреби видобутком не шляхом зменшення інтенсивності, а лише нарощуванням власного видобутку” — зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Відео з заходу

Нагадаємо, “Укрнафта” запустила ще одну свердловину на родовищі у Львівській області. Раніше у ПАТ “Укрнафта”, повідомляли, що хочуть пробурити дві нафтові свердловини на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності