Львівська прокуратура відстояла в суді три роки тюрми для ухилянта

Апеляційний суд призначив реальний термін ухилянту зі Львова

Шевченківський суд призначив умовний термін львів’янину, проте прокуратура подала апеляцію на цей вирок

Львівська обласна прокуратура подала апеляцію і відстояла реальний термін львів’янину, який ухилився від призову. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у четвер, 28 травня, у Єдиному державному реєстрі.

За даними справи, Григорій Д. пройшов ВЛК і був визнаний придатним до служби, однак не прибув до місця призову отримавши повістку. Шевченківський районний суд призначив обвинуваченому умовний термін, однак Львівська прокуратура подала апеляцію на цей вирок.

Каяття обвинуваченого було не щирим

27 травня судді Львівського апеляційного суду розглянули апеляційну скаргу прокуратури та ухвалили новий вирок у справі Григорія Д. Суд апеляційної інстанції вирішив, що обвинувачений не проявив щирого каяття у вчиненому. Як зазначено у вироку: "Колегія суддів вважає, що з урахуванням обставин скоєння кримінального правопорушення, а також посткримінальної поведінки у діях обвинуваченого відсутнє щире каяття, оскільки бажання виправити ситуацію, яка склалася він не виявив".

На думку суддів, Григорій Д. не вчинив жодних дій для допомоги Збройним Силам України відмінних від військової служби. “Апеляційний суд звертає увагу, що обвинувачений є військовозобов'язаним, особою працездатного віку, не має будь-яких захворювань, не має на утриманні жодних осіб, не працює, не займається волонтерською діяльністю чи допомогою внутрішньопереміщеним особам, матеріали справи не містять жодних відомостей про те, що обвинувачений за весь цей час вчиняв будь-які дії задля допомоги Збройним Силам України, які б були відмінними від військової служби,” — додали у суді.

Чоловікові призначили реальний термін

Враховуючи воєнний стан у країні, колегія суддів дійшла висновку, що звільнення Григорія Д. від відбування покарання з випробуванням буде несправедливим та недоречним в умовах збройної агресії Росії. Тому суд ухвалив призначити обвинуваченому реальне відбування 3 років позбавлення волі, зарахувавши строк з моменту виконання вироку.

Вирок апеляційного суду може бути оскаржений у касаційному суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності