“Укрнафта” запустила ще одну свердловину на родовищі у Львівській області

«Укрнафта запустила нову нафтову свердловину на Львівщині

З нової свердловини вдається добути 54 тонни нафти на добу, замість прогнозованих 22,6 тонн

Компанія "Укрнафта" запустила чергову високодебітну свердловину на одному із західноукраїнських родовищ. Про це повідомив у вівторок, 29 травня, директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці у Facebook.

Результат буріння перевищив очікуваний

Згідно з повідомленням, нова свердловина була спочатку запланована як розвідувальна з метою розкриття покладів стрийських відкладів на глибині понад 1,2 кілометра. Одразу після завершення буріння на свердловині було застосовано кислотний гідророзрив пласта (КГРП) для підвищення видобутку нафти.

“Результат більш ніж вдвічі перевищив прогнозний: дебіт свердловини складає 54 тонни на добу замість 22,6 тонн на добу”, — зазначив Сергій Корецький.

Керівник компанії відзначив успіх проєкту та планує застосовувати технологію КГРП на інших свердловинах цього родовища. "Таким чином, "Укрнафта" отримала високодебітну свердловину та, що навіть більш важливо, технологію збільшення видобутку на конкретному родовищі. КГРП включені до інвестиційних проєктів будівництва усіх свердловин на даному родовищі”, — додав Сергій Корецький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності