На Львівщині студента судили за незаконне переправлення ухилянта через кордон

На Львівщині студента судили за незаконне переправлення ухилянта через кордон

Четвертокурсник виготовив для ухилянта фальшиву довідку ВЛК та посвідчення військовозобов’язаного

На Львівщині студента Прикарпатського вишу судили за допомогу в незаконному перетині кордону ухилянтові. Ілля С. виготовив для чоловіка фальшиві довідки, які дозволили йому виїхати з країни. У зв’язку з каяттям та співпрацею обвинуваченого зі слідством, Жовківський районний суд Львівської області визнав його винним, проте замінив тюремний строк трьома роками іспитового терміну. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 27 травня.

Ухилянт заплатив студентові 5500 євро

За матеріалами справи, злочин трапився у липні 2023 року. Студент 4 курсу Прикарпатського Національного університету ім. Василя Стефаника Ілля С. разом з групою невстановлених осіб пообіцяв допомогти ухилянтові виїхати з України. За свої послуги обвинувачений попросив 5500 євро, 500 з яких він отримав авансом, а решту 5000 йому мали передати після успішного виїзду військовозобов’язаного.

Згодом Ілля С. зустрівся зі своїм “клієнтом” на заправці WOG й передав йому підробну довідку ВЛК та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, які свідчили про непридатність та звільнення чоловіка від військової служби. Після цього Ілля С. розповів ухилянтові, як виїхати з країни, та дав поради про поведінку на пункті пропуску. Опісля, 3 серпня 2023 року, обвинувачений на тій же заправці зустрівся зі знайомою ухилянта, яка передала йому решту винагороди — 5000 євро.

Під час судового засідання Ілля С. розкаявся та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. З огляду на це та на його сприяння слідству Жовківський районний суд Львівської області визнав студента винним у сприянні незаконному перетину кордону та засудив його до п’яти років позбавлення волі, звільнивши від ув’язнення. Тюремний строк Іллі С. замінили трьома роками іспитового терміну. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності