Відключення світла 24 травня діятимуть впродовж доби

Коли не буде світла у п'ятницю 24 травня

Знайти свою групу відключень можна на сайті Львівобленерго та у чат-ботах у Viber і Telegram

У п’ятницю, 24 травня, по всій території України діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії. Відключення пов’язані з погодними умовами, які спричиняють зниження виробництва електроенергії сонячними електростанціями, повідомили у четвер, 23 травня в Укренерго.

У п’ятницю з 00:00 до 24:00 у всіх областях України діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії. Споживання електрики обмежать як для побутових, так і для промислових споживачів. Об’єкти критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

“Причина – дощова погода та щільна хмарність у більшості регіонів України, що заважає сонячним електростанціям працювати на максимальній потужності. Відповідно, в енергосистемі й в денні години буде наявний дефіцит електроенергії,” — повідомили у НЕК “Укренерго“.

В Укренерго додають, що головною причиною обмежень в подачі електроенергії наслідки ракетних ударів Росії по українських електростанціях. До слова, З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідав про те, які графіки відключення світла діють у Львові та як дізнатись свою групу знеструмлення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності