Укренерго повідомило про вимкнення світла впродовж доби 23 травня

Погодинні відключення електроенергії в Україні 23 травня

Обмеження продовжили через щільну хмарність, яку прогнозують метеорологи

Укренерго повідомило про застосування погодинних відключень світла по всій території України у четвер, 23 травня. Сонячні електростанції не зможуть забезпечити потрібну кількість енергії, через щільну хмарність, повідомили в середу, 22 травня, в Укренерго.

Як зазначили в повідомленні, графіки погодинних відключень будуть застосовувати впродовж доби по всій Україні для промислових та побутових споживачів: з 00:00 до 24:00. Водночас, для об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, постачання електроенергії не обмежуватимуть.

Причина погодинних відключень 23 травня

“Причина подовження терміну дії обмежень — прогнозована щільна хмарність у більшості регіонів України, через яку сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії. Відповідно, в енергосистемі збільшиться обсяг дефіциту,” — зазначили в Укренерго.

В Укренерго додають, що головною причиною обмежень в подачі електроенергії наслідки ракетних ударів Росії по українських електростанціях. До слова, З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідав про те, які графіки відключення світла діють у Львові та як дізнатись свою групу знеструмлення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності