На Золочівщині старовинний костел забрали у комунальну власність

Костел св. Архангела Михаїла,

Йдеться про руїни колишнього костелу св. Михаїла у селі Княже

На Золочівщині старий покинутий костел передали у власність місцевої громади. Він має площу 156 м кв. і його оцінена вартість — 19 мільйонів гривень. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили у прокуратурі Львівщини.

Костел розташований в одному із сіл Золочівської громади. Понад рік ніхто не заявляв права на цю будівлю. Тому прокуратура звернулася до суду, щоб передати костел у комунальну власність громади згідно із законом. Суд задовольнив вимогу прокурорів. Тепер записи про власність громади на будівлю костелу внесені до спеціального державного реєстру нерухомості. Відтак покинута будівля історичної церкви перейшла у розпорядження місцевої громади.

Історія костелу

Колишній костел св. Архангела Михаїла, який збудували у 1910 році у селі Княже. Філіальну муровану каплицю звели за кошти архієпископа Кароля Гриневецького, котрий після вигнання з Росії за непокору царській владі оселився в сусідніх Зозулях-Козаках на теренах парафії Успіння Пресвятої Діви Марії у Золочеві. У 1935 році тут було засновано самостійну парафію, до якої увійшли також Бонишин і Ляцьке, яке нині називається Червоним. Нині святиня перебуває у стані руїни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності