27-річний шахрай видавав себе за автомеханіка і обдурив львів’янина на 66 тис. грн

У Львові викрили шахрая.

Зловмиснику загрожує обмеження волі на строк до трьох років

У Львові правоохоронці викрили афериста, який видурив у клієнта майже 66 тис. грн. Зловмиснику повідомили про підозру у шахрайстві, повідомила 21 травня поліція Львівської області.

Як встановили правоохоронці, ще на початку грудня 2023 року 49-річний львів’янин звернувся до підозрюваного, який вдавав з себе автомеханіка та постачальника запчастин, з проханням продіагностувати його автомобіль Mitsubishi Pajero, в якого виникла проблема з коробкою передач. “Під час діагностики «майстер» підтвердив, що агрегат дійсно несправний та запропонував клієнту доставити йому протягом двох тижнів нову коробку, вартість якої становитиме 1200 доларів США. Того ж дня власник «Mitsubishi» передав «майстру» вказану суму”, — повідомили у поліції.

За кілька днів зловмисник зателефонував до клієнта, повідомив, що коробка передач скоро буде в нього, і запропонував замінити її, а також провести сервісне обслуговування авто. Все це він оцінив у 22 тис. грн. Того ж дня власник автомобіля передав підозрюваному ці кошти. Натомість аферист привласнив гроші власника Mitsubishi та витратив їх на власні потреби. За кілька місяців, зрозумівши, що став жертвою шахрайства, потерпілий звернувся за допомогою в поліцію. Загальна сума завданих йому збитків склала майже 66 тис. грн.

Поліцейські повідомили зловмиснику про підозру у шахрайстві. За це йому загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності