Суд повернув державі землі оборони вартістю 273 млн грн

Землю повернули державі

Йдеться про три земельні ділянки на території Сокальської міської ради

З комунальної власності державі повернули три земельні ділянки загальною площею 6 га. Вони розташовані на території Сокальської міської ради, в межах прикордонної смуги, та належать до земель оборони. Їхня вартість — майже 273 млн грн. Про це 20 травня повідомили у прокуратурі Львівської області.

Спірні земельні ділянки раніше незаконно передали у комунальну власність, згідно з наказами Головного управління Держгеокадастру. Їх віднесли до земель сільськогосподарського призначення. Однак ці ділянки забезпечують облаштування та утримання інженерно-технічних споруд та огорож державного кордону. Саме це стало приводом для пред’явлення прокурорам позовів про повернення земель з комунальної власності, які задовольнив суд.

“На теперішній час зусиллями прокуратури рішення суду виконано – до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування права комунальної власності та зареєстровано право державної власності за Львівською обласною державною адміністрацією”, — повідомляють у прокуратурі Львівщини.

Нагадаємо, на Львівщині громаді повернуть понад 110 га землі від недобросовісних орендарів. Йдеться про три земельні ділянки у річищі Верещиці на території Великолюбінської ТГ. Договори про їх оренду уклали ще у 2004 році з мінімальною встановленою орендною платою. Орендарі зобов’язалися розвивати на цих ділянках рибне господарство.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності