Невідомі незаконно видобували гравій з річки на Львівщині

Незаконний видобуток гравію на Львівщині: триває розслідування

Незаконний видобуток гравію зафіксували поблизу річки Орява, що в Стрийському районі

Екоінспекція зафіксувала факт незаконного видобутку піщано-гравійної сировини з русла річки Орява на Львівщині. Про це повідомили у понеділок, 20 травня, у Державній екоінспекції Львівської області. Поліція вже розшукує зловмисників.

За даними інспекції, невідомі видобували гравій використовуючи вантажну техніку. Таким чином порушили правила державної власності на надра та статті 19 Кодексу України “Про надра”.“Незаконно видобута піщано-гравійна сировина складувалась на земельній ділянці, що розташована у водоохоронній зоні поверхневого водного об’єкту та надана у користування громадянину,” — зазначили екоінспектори.

Зловмисники видобували гравій з допомогою вантажної техніки

До слова, піщано-гравійна сировина належить до корисних копалин загальнодержавного значення. Наразі працівники інспекції розраховують шкоду, заподіяну державі внаслідок самовільного користування надрами. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно екоінспектори виявили виявили витік нафтина території Городка. Крім того, виявили ще два незаконні сміттєзвалища на Львівщині. Раніше на території області виявили витік нафти поблизу річки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності