У ніч на 20 травня росіяни атакували Львівщину безпілотниками

У ніч на 20 травня росіяни атакували Львівщину безпілотниками

В області працювала протиповітряна оборона

Вночі, 20 травня, росіяни атакували Львівщину безпілотниками типу Shahed-131/136. Під час атаки сигнал повітряної тривоги в області оголошували двічі. Про це повідомляв очільник Львівської ОВА Максим Козицький у своєму Telegram.

Перша хвиля

Першу повітряну тривогу на Львівщини оголосили о 2:57. Попередньо було відомо про два “шахеди”, які через Івано-Франківщину залетіли у південну частину області і рухались у напрямку Ходорова, Нового Роздолу. Потім частина безпілотників звернула у напрямку Миколаєва. Згодом керівник ЛОВА повідомив про ворожий безпілотник в сторону Бібрки. Пролетівши Бібрку, дрон прямував в сторону Давидова, Львівського району. О 4:25 повідомили про перший відбій повітряної тривоги.

Друга хвиля

О 5:00 на Львівщині вдруге оголосили про повітряну тривогу. Ворожі безпілотники залітали у Львівську область з Тернопільщини. Спочатку дрони-камікадзе рухались в напрямку Перемишлян. Згодом безпілотники тримали курс на північ області в напрямку Добротвору, Червоноградського району. Під час другої повітряної атаки Максим Козицький повідомив про роботу мобільних вогневих груп. О 6:06 повідомили про відбій повітряної тривоги.

Наслідки атаки

Згодом начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що росіяни атакували Львівщину трьома ударними дронами. Усіх їх вдалося знищити силам протиповітряної оборони області. “Жертв чи постраждалих у Львівській області нема. Обʼєкти критичної та цивільної інфраструктури не постраждали. Системи життєзабезпечення працюють у штатному режимі”, — запевнив начальник Львівської ОВА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності