Жовківську синагогу на один вечір відкрили для відвідувачів

Синагога у Жовкві

Синагога у Жовкві — памʼятка архітектури національного значення. Одна з найбільших синагог Європи

Синагога у Жовкві на один вечір відчинила двері для відвідувачів. Це сталося у вівторок, 14 травня, у день пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, повідомив голова ЛОВА Максим Козицький.

Синагога у Жовкві є пам’яткою архітектури національного значення, це одна з найбільших синагог Європи. Однак її досі не відновили з часів Другої світової вона, відтак синагога — зачинена.

“На чолі з рабином Львівської іудейської релігійної громади Бейс Аарон Веісраель, Головним рабином Львова та Заходу України ми вшанували у ній памʼять 125 жителів Львівщини, яким за порятунок євреїв під час Другої світової надали звання Праведників народів світу. Також вітали сьогодні представників єврейської спільноти нашої області з Днем Незалежності Держави Ізраїль”, — написав Козицький у Facebook.

Він також додав, що Львівська обласна державна адміністрація написала листи в усі можливі інстанції, як в Україні, так і за кордоном, з проханням допомогти відновити цю синагогу та інші памʼятки архітектури у Львівській області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності