На Львівщині п’яний чоловік до смерті побив родичку

На Львівщині п’яний чоловік до смерті побив родичку

Чоловік побив свою тітку. До завершення лікування жінка не дожила

Жидачівський районний суд Львівської області визнав уродженця села Бережниця, Львівської області Василя К. винним у завданні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті його родички. Чоловік завдавав декілька ударів кулаком та долонею по шиї та обличчю жінки, що спричинило закриту черепно-мозкову травму. Від цієї травми жінка через два місяці померла. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у четвер, 2 травня.

П’яний чоловік жорстоко побив свою тітку

Згідно з текстом вироку, обвинувачений стверджував, що у червні 2021 після своєї роботи випив дві банки пива і по дорозі додому зустрів свою тітку. У родичів завʼязалась розмова, яка переросла у сварку. В ході сварки, за словами Василя К., тітка перша його штовхнула, після чого він штовхнув її у відповідь. Згодом зловмисник завдав декілька ударів кулаком по обличчю та шиї, які спричинили закриту черепно-мозкову травму. Точну кількість ударів Василь К. не памʼятає.

На наступний день до постраждалої приїхала її донька, яка побачила закривавлену маму на ліжку. “Мати лежала на ліжку не в такому положенні як завжди. Всі подушки та ковдри були у крові. Очі мами були напухлі, в крові та шия була синя. Спочатку донька подумала, що мати мертва. Однак, коли мати почала стогнати, вона закричала і побігла по допомогу. Коли приїхала швидка, то фельдшери сказали, що на матір скоріш за все здійснили напад” — йдеться у тексті вироку.

Лікарі не змогли врятувати жінку

Потерпілу зі струсом мозку, гематомами і зламаним носом поклали у хірургічне відділення в якому вона пробула два-три тижні. В цей час Василь К. намагався потрапити у палату до потерпілої, щоб перепросити, але донька не дала це зробити. Після виписки з лікарні, лежачу потерпілу доглядала сестра. В середині серпня жінка повинна була прибути до неврологічного відділення, однак не дожила до того часу.

Суд повністю визнав Василя К. винним у вчиненні кримінального злочину за статтею про нанесення тяжкого тілесного ушкодження, яке спричинило смерть. Чоловіку призначили вісім з половиною років позбавлення волі. Також обвинувачений повинен відшкодувати 320 тис. грн компенсації донці померлої.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності