Десять громад області офіційно утворили Львівську агломерацію

На Львівщині сформували Асоціацію органів місцевого самоврядування агломерації

Головою агломерації став мер Львова Андрій Садовий

На Львівщині сформували Асоціацію органів місцевого самоврядування Львівської агломерації. До цієї асоціації увійшли десять громад області, а її очільником обрали міського голову Львова Андрія Садового. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у понеділок, 29 квітня.

До Асоціації ввійшли десять громад Львівщини, а саме: Львівська, Жовківська, Городоцька, Пустомитівська, Бібрська, Великолюбінська, Давидівська, Куликівська, Жовтанецька та Новояричівська. При цьому перелік громад не є остаточним, і інші громади, які зацікавлені у співпраці, теж зможуть згодом приєднатися. Очільником Асоціації обрали міського голову Львова Андрія Садового. Співголовою став голова Бібрської громади Роман Гринус, проте інші голови громад також по черзі займатимуть цю посаду. Виконавчим директором — заступник директора департаменту міської агломерації ЛМР Роман Кізима.

За словами Начальника Львівської ОВА, Асоціація дасть можливість залучити додаткові фінансові ресурси, насамперед міжнародної технічної допомоги для розвитку громад агломерації та розв'язання їхніх спільних проблем.

“Органи місцевого самоврядування Львівської агломерації уже є прикладом для всіх інших в Україні. Сподіваюся, що Асоціація стане платформою для порозуміння та рівноправної співпраці ОМС, аби вирішити проблеми людей у громадах, людей, які довірили вам ці повноваження”, — зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року на Львівщині ухвалили першу в Україні стратегію агломерації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності