Які громади Львівщини платять найбільше податків: рейтинг за перший квартал 2024 року

На Львівщині склали рейтинг податкоспроможності громад

Найбільшу податкоспроможність мають громади біля обласного центру

Департамент фінансів Львівської обласної воєнної адміністрації у четвер 25 квітня оприлюднив рейтинг податкоспроможності громад Львівщини за результатами першого кварталу 2024 року. Індекс відносної податкоспроможності, який вираховує департамент, — це показник, який відображає надходження податків і платежів до загального фонду бюджету в розрахунку на одного жителя громади порівняно з такими ж надходженням загалом по області.

Найбагатші громади області

Лідером цього рейтингу є Сокільницька громада — там один мешканець платить у середньому майже у 2 з половиною рази більше податків ніж загалом в області. Також до категорії “більш ніж спроможних” зарахували Славську, Мурованську, Львівську, Солонківську, Підберізцівську, Пустомитівську і Зимноводівську громади. “Показово, що майже всі вони розташовані поблизу обласного центру”, — зазначив директор департаменту Олег Демків.

Ще 11 громад можна вважати цілком податкоспроможними — там збирають в середньому стільки ж податків, як загалом на Львівщині.. Це Давидівська, Оброшинська, Івано-Франківська, Кам’янка-Бузька, Радехівська, Стрийська, Шегинівська, Сколівська, Тростянецька, Жидачівська і Городоцька територіальні громади.

Найбідніші громади області

Найгірша ситуація зі збором податків у дев’яти громадах, де мешканці платять в середньому утричі менше, ніж загалом на Львівщині. Це Стрілківська, Бісковицька, Добромильська, Хирівська, Журавненська, Биринська, Підкамінська, Поморянська, та Добросинсько-Магерівська громади.. “Їм необхідно докласти зусиль з наповнення місцевих бюджетів, щоб залишити цей невтішний перелік”, — наголошують у департаменті фінансів Львівської обласної військової адміністрації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності