Три села на Львівщині отримали генеральні плани

Палац Фредрів-Шептицьких в селі Вишня.

Йдеться про два села Львівського та одного Самбірського районів

У середу, 24 квітня, архітектурно-містобудівна рада при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА схвалила генеральні плани трьох населених пунктів Львівщини. Про це повідомив Департамент архітектури та містобудування Львівської обласної військової адміністрації.

Йдеться про два села Львівського та одного Самбірського районів. Рада рекомендувала органам місцевого самоврядування затвердити з урахуванням зауважень генеральні плани сіл Артасів Куликівської ТГ, Годвишня Городоцької і Вишня Рудківської громад. Причому село Годвишня отримає генеральний план вперше у своїй історії. Натомість чинний генплан Артасова датується 1979 роком, а Вишні — 1985.

Така містобудівна документація не відповідає вимогам сьогодення, а тому потребує оновлення. Зокрема, актуалізації топогеодезичних знімань; перегляду перспективи розвитку населеного пункту; врахування об’єктів культурної й археологічної спадщини та їхніх охоронних зон; резервування території для розташування об’єктів громадського обслуговування: дитячих садочків, шкіл, закладів охорони здоров’я, соціального захисту”, — заявила директорка обласного департаменту архітектури Олена Василько.

Нагадаємо, що депутати Львівської міської ради на півночі Львова у Збоїщах понад 2 га землі хочуть зарезервувати під школу. Земля перебуває у комунальній власності, на ній немає об’єктів нерухомого майна. Межі земельної ділянки не сформовані, у неї відсутній кадастровий номер.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності