У Львові на базі Другого ТМО відкриють паліативне відділення

У ЛОВА підписали договір про поліпшення рівня паліативної допомоги.

Втілюватимуть проєкт за кошти Євросоюзу в межах Програми Interreg NEXT Poland — Ukraine

Три лікарні у Львові, Тернополі та польському місті Кросно перейдуть на якісно новий рівень надання паліативної допомоги. Відповідний грантовий договір підписали 22 квітня у Львівській обласній військовій адміністрації, повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький.

Проєкт для полегшення страждань важкохворих

Загальний бюджет проєкту – 3,8 млн євро. Втілюватимуть його за кошти Євросоюзу в межах Програми Interreg NEXT Poland — Ukraine. На Львівщині проєкт реалізовуватимуть на базі Другого територіального медичного об’єднання Львова. Триватиме проєкт 30 місяців.

Львівщина є однією з тих областей, куди найчастіше переїжджають вимушені переселенці. Якщо на початку повномасштабної війни це здебільшого були матері з маленькими дітьми, то зараз – переважно люди старшого віку, з інвалідністю та важкохворі. У Львівській області 45 закладів охорони здоровʼя вже уклали договір з НСЗУ та можуть стаціонарно надавати паліативну допомогу дорослим і дітям, 74 – мають мобільні бригади, які виїжджають до людей додому.

Як повідомили LVIV.MEDIA у Львівській обласній військовій адміністрації, у рамках проєкту відбудеться перенавчання медичного персоналу Другого ТМО за новими європейськими стандартами, що дасть змогу полегшити симптоми та зменшити страждання важкохворих людей, які перебувають на останніх стадіях хвороб. Також передбачено ремонт лікарень і закупівлю сучасного обладнання.

За словами Максима Козицького, крім даного проєкту з Другим ТМО, в області вже на місцевому рівні розвиватимуть ще шість проєктів розвитку медичних закладів та охорони довкілля на суму в понад 20 млн євро. “На Львівщині також функціонують будинки підтриманого проживання й госпіси, які ми фінансуємо з обласного бюджету. Упродовж останніх років цей напрям суттєво розвинувся у нашій області, але потрібно більше. Маємо подбати про всіх. Тому новий масштабний проєкт, який ми почали сьогодні, вкрай актуальний”, — заявив очільник області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності