Мешканця Львівщини ув’язнили на п’ять років за смертельну п’яну аварію

Фото перекинутого автомобіля на місці аварії
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Внаслідок ДТП загинув пасажир, який був в автомобілі разом з водієм

51-річного Степана З., мешканця Львівщини, судили за смертельну ДТП. Чоловік, будучи п’яним, не впорався з керуванням, через що його авто перекинулося і загинув пасажир. Жовківський районний суд Львівської області визнав водія винним та засудив його до п’яти років ув’язнення та зобов’язав виплатити компенсацію дружині загиблого, йдеться у вироку, оприлюдненому в єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 16 квітня.

Водій та пасажир були не пристебнуті

За матеріалами справи, аварія трапилася ввечері 17 липня 2023 року. Поряд з селом Буди Львівського району 51-річний Степан З. — водій автомобіля Ford Galaxy, — перевищив швидкість, не впорався з керуванням, та з’їхав з дороги у кювет. Від цього його автомобіль перекинувся на дах. Внаслідок ДТП водій Ford отримав травми, через які його госпіталізували, а його 48-річний пасажир загинув на місці аварії. Медики виявили, що водій автомобіля був за кермом п’яний.

На судовому засіданні обвинувачений розповів, що загиблий був його знайомим. Перед фатальною поїздкою вони обоє випили — 0,5 л горілки на двох, після чого сіди в авто та поїхали в інше село. Також чоловік додав, що ні він, ні його пасажир не були пристебнутими. Степан З. повністю визнав свою провину та додав, що згоден виплатити компенсацію дружині загиблого.

Жовківський районний суд Львівської області визнав Степана З. винним. Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі, а також зобов’язали виплатити компенсацію дружині загиблого — 150 тис. грн. Засуджений може оскаржити даний вирок в апеляційному порядку.

Нагадаємо, у Львові внаслідок ДТП перекинулося авто. Постраждав водій та 12-річна дитина. Також у Львові судили 19-річного водія, який на смерть збив пішохода. Юнак уник ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності