На аукціоні в Самборі уламок Ан-225 "Мрія" продали за 20 тис. грн

Уламок Ан-225 "Мрія", проданий на аукціоні.

За зібрані кошти придбають комплектуючі для FPV-дронів

У Самборі під час благодійного аукціону зібрали понад 100 тисяч гривень на потреби захисників України. Унікальним лотом на торгах став уламок знищеного росіянами найбільшого літака світу Ан-225 “Мрія”, повідомила 12 квітня Львівська обласна військова адміністрація.

Серед виставлених на продаж лотів були розмальовані дітьми гільзи та картини, подаровані художниками Левом Скопом та Павлом Дідичем. Найдорожчий лот — уламок літака “Мрія” — продали за 20 тисяч гривень. Під час виступу артиста місцева художниця Людмила Горбачик написала картину, яку також продали на аукціоні.

Загалом за весь аукціон вдалось вторгувати 79100 грн та ще 800 доларів для потреб ЗСУ. За зібрані кошти придбають комплектуючі для FPV-дронів. Також у межах заходу військовим подарували автомобіль. Після ремонту його передадуть у зону проведення бойових дій.

Нагадаємо, що нещодавно у Дрогобичі відбувся благодійний вечір, організований громадською організацією “Будь зміною”. Тоді на аукціоні продали чимало лотів мистецької та військової тематики. Зокрема російський набір продуктів для військових, ляльки-мотанки, патріотичні картини тощо. На ньому на потреби Збройних сил України зібрали понад 170 тисяч гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності