На Львівщині виділили 3 млн грн на ліквідацію аварійного обвалу берега річки Стрий

Обвал земляної дамби у Стрию

Ділянка обвалу знаходиться в межах об’їзної траси Київ – Чоп

У місті Стрий стався зсув земляної дамби, внаслідок чого відбулося руйнування берега річки на ділянці, яка проходить вздовж об'їзної траси Київ-Чоп. У Стрийській міськраді виділили 3 мільйони гривень з резервного фонду на аварійно-відновлювальні роботи. Про це у четвер, 11 квітня, повідомили у Львівській ОВА.

Укріплення берега вже розпочато

Небезпечна ділянка знаходиться між відокремленим підрозділом ТМО “Стрийська міська об’єднана лікарня” та ТЦ “Епіцентр К”. За прогнозами, під час сезонного підйому води у червні-липні в цій частині річки Стрий рівень може підійматися до 6,5 метрів. Тому вже розпочали розчищення під'їзних шляхів, щоб забезпечити заїзд техніки для укріплення пошкодженої дамби.

“За рішенням виконавчого комітету Стрийської міськради уже виділили 3 млн грн  із резервного фонду для запобігання виникнення надзвичайної ситуації. Впродовж тижня склали кошторис на проведення аварійно-відновлювальних робіт. Безпосередньо на місці зсуву ґрунту тривають аварійно-відновлювальні роботи, а саме розчищення під’їзних шляхів до місця руйнування, що дасть можливість створення тимчасової дороги для під’їзду великогабаритної техніки для укріплення дамби”, — повідомили в ОВА.

Причиною обвалу стали неодноразові дощові паводки та весняні повені, які були ще наприкінці березня. Міська влада закликає мешканців Стрия утримуватися від прогулянок на аварійній ділянці берега на час проведення ремонтних робіт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності