Львів’ян запрошують на безкоштовні флешмоби зі здорового способу життя: як долучитися

Здорове харчування

Можна обрати один із трьох флешмобів: здорове харчування, психічне здоров'я чи серцево-судинні захворювання

На Львівщині стартували флешмоби в рамках проєкту “Почуй лікаря”. Їхня мета – залучити учасників різного віку та соціальних груп, щоб звернути увагу на здоровий спосіб життя. А також стимулювати людей до змін щоденних звичок та навчити турбуватися про здоров’я. Про це 7 квітня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Флешмоби вже стартували. Більш ніж половина учасників обрали флешмоб зі здорового харчування (54,5%),  31,8% зацікавились психічним здоров’ям, решта – профілактикою серцево-судинних захворювань. Зареєструвалось понад 150 осіб. Найбільше учасників — школярі й студенти (понад 60%). 

“Завдання учасників: впродовж 21 дня виконувати легкі, але дієві кроки, відповідно до обраної теми, що покращуватимуть ваше здоров’я. Ми надаємо організаційний супровід і професійну підтримку спільно з медичними експертами департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА. Члени оргкомітету “Почуй лікаря” будуть супроводжувати різними зустрічами, ми проговорюємо результати тижня, вчимося ділитися та підтримувати один одного, вкінці 2024 року спільний великий форум із залученням найкращих фахівців з громадського здоров’я. Тому, запрошуємо як дітей, так і батьків”, – зазначила Галина Бордун, керівниця проєкту “Почуй Лікаря”, радниця Максима Козицького. 

Організатори закликають долучитись до наступного потоку флешмобів, який стартує 1 травня.

Обрати можна один напрям, або декілька із запропонованих:

Профілактика серцево-судинних захворювань

На флешмобі можна буде дізнатися про особливості роботи серця, фактори ризику виникнення серцево-судинних захворювань та як їх не допустити.

Завдання флешмобу – впродовж 21 дня проходити щодня 10 000 кроків, робити ранкову руханку або ж займатись будь-яким іншим видом фізичної активності: бігом, тренуваннями в спортзалі, футболом, волейболом тощо, та оцінювати базові показники, такі як: пульс, частота дихання, самопочуття.

Здорове харчування

В рамках теми розглянуть основні принципи “здорової тарілки”, що таке білки, жири та вуглеводи й для чого вони потрібні, що таке трансжири та де їх шукати; поділяться лайфхаками, як відмовитись від цукру. 

Завдання – на 21 день відмовитись від вживання солодощів або газованих напоїв, замінити шкідливі перекуси корисними, пити достатню кількість води та вести власний щоденник самопочуття.

Психічне здоровʼя

Можна буде дізнаватись, чи може стрес бути корисним, як контролювати власні емоції, що робити, аби побороти тривогу, та як навчитись дбати про своє психічне здоровʼя.

Завдання – впродовж 21 дня виявляти фактори, що впливають на настрій та підвищують рівень стресу, опанувати навички, як впоратись з ними, та вправи, що допомагають регулювати емоції та думки.

Як долучитися до флешмобів

  • Зареєструватись за посиланням. Обрати можна один напрям, або декілька із запропонованих.
  • Після цього, ви отримаєте доступ до матеріалів, розроблених медичними експертами й завдань, які потрібно виконувати впродовж 21 дня. 

Лекція про вітаміни

А тим, хто бажає дізнатися те, як уникнути дефіциту вітамінів, запрошують також на лекцію медичної директорки клініки МедСпейс, імунологині, к.м.н., доцентки кафедри пропедевтичої терапії ЛНМУ Віри Гаєвської “Темна сторона весни: розбираємось із дефіцитами вітамінів”.

На лекції йтиметься про: 

  • особливості клініки та діагностики нестачі вітамінів, мікроелементів та амінокислот
  • корекція дефіцитних станів організму 
  • їх вплив на роботу імунної системи та якість життя.

Лекція відбудеться 12 квітня о 17:00

Кількість місць обмежена, попереджають у Львівській ОВА, тож реєстрація обов’язкова за посиланням.  

Подія – безкоштовна.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA писав, як допомогти школяреві сформувати здорові харчові звички.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності