Незаконний тендер: Новояворівська міськрада розірвала угоду після позову прокуратури

Яворівський район

Львівська фірма повинна була за 41 млн грн будувати народний дім у Старичах

Підрядника будівництва нового комплексу у селі Старичі запідозрили у неправомірній перемозі тендеру, внаслідок чого з бюджету Новояворівської міськради мали незаконно виділити понад 41 млн грн. Про це, 3 квітня, повідомили у Прокуратурі Львівщини.

За даними судової справи, у липні 2022 року Новояворівська міська рада уклала договір на будівництво нового громадського комплексу з ТзОВ “Економбуд-ЛВ”, вартістю 41 млн 323 тис. грн. Йдеться про будівництво комплексу клубу, амбулаторії, спортивного комплексу та бібліотеки у селі Старичі.

Підрядник переміг тендер не подавши обов’язкові документи

Однак, згідно моніторингу Держаудитслужби підрядника було неправомірно визнано переможцем у тендері на офіційному веб-порталі “Prozorro”, оскільки при подачі заявки були відсутні обов’язкові документи. Зокрема, розрахунки договірної ціни, а також умови договору не відповідали вимогам тендерної документації та пропозиції щодо графіка виконаних робіт.

У зв’язку з цим прокуратура заявила позов про визнання недійсним договору підряду, підрядник та міськрада погодились з ним та вже 11 березня цього року уклали додаткову угоду про припинення дії договору на будівництво за взаємною згодою.

За даними аналітичної системи YouControl будівельне підприємство ТзОВ “Економбуд-ЛВ” створене понад 13 років тому у Львові, а його власником є Василь Лега.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності