Львів зайняв шосте місце по Україні за сумою фінансування для армії

Українські обласні центри витратили понад 20 млрд грн на оборону у 2023 році

Місто витратило 757 млн грн на допомогу силам оборони у 2023 році

У 2023 році обласні центри України витратили на оборону понад 20,2 млрд грн. Найбільше у допомогу війську вклалася столиця — у Києві на сили оборони витратили близько 8,9 млрд грн. Натомість Львів посів шосте місце за загальною сумою грошей, витрачених на сили оборони, йдеться про 757 млн грн. Рейтинг міст за витратами на сили оборони склав “Комітет виборців України”.

ГО “Комітет виборців України проаналізував”, скільки грошей з міських бюджетів обласні центри України витрачали на сили оборони у 2023 році, та склав за цими даними рейтинг. Очолив список Київ — з бюджету столиці на допомогу армії торік витратили близько 8,9 млрд грн, що становить майже половину (44,2%) від витрат усіх обласних центрів.

Окрім Києва у першу п’ятірку потрапили також:

  • Дніпро, яке витратило на допомогу війську 1,6 млрд грн,
  • Хмельницький — 1,5 млрд грн,
  • Житомир — 1,3 млрд,
  • та Одеса — 1,1 млрд.

Львів зайняв у рейтингу шосте місце. З міського бюджету на потреби сил оборони витратили близько 757 млн грн, що складає близько 3,8% від витрат усіх обласних центрів. Найменше ж на допомогу ЗСУ витратили з бюджету Ужгорода — лише майже 109 млн грн.

Методика отримання даних. “Комітет виборців України” у лютому 2024 року розіслав запити на інформацію про загальний розмір видатків з місцевих бюджетів на потреби сил оборони усім обласним центрам, окрім тих міст, які перебувають під тимчасовою окупацією, а також Києву. Відповіді комітет отримав від 15 міст: Києва, Хмельницького, Житомира, Одеси, Миколаєва, Чернівців, Чернігова, Рівного, Запоріжжя, Кропивницького, Луцька, Тернополя, Ужгорода, Харкова та Івано-Франківська. Інформацію щодо інших обласних центрів взяли з відкритих джерел.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності