Пальне на АЗС Львівщини за тиждень подорожчало майже на гривню

подорожчання пального на АЗС Львівщини
Фото: pexels

Із 13 по 20 березня середня вартість бензину А-95 зросла на 0,88 грн, а дизпалива — на 0,95 грн

Станом на середу 20 березня середня ціна бензину А-95 на Львівщині зросла до 53,03 грн/л, про це повідомляє фінансовий портал "Мінфін".

Середня вартість пального у Львівській області 

У середньому пальне на Львівщині 20 березня продають за такими цінами:

  • бензин А-95 преміум – 56,69 грн/л  
  • бензин А-95 – 53,03 грн/л
  • бензин А-92 – 49,86 грн/л
  • дизельне пальне – 53,38 грн/л
  • автомобільний газ – 28,06 грн/л

Згідно з щотижневим моніторингом цін від середи 13 березня бензин А-95 преміум подорожчав на 0,71 грн, А-95 вартує на 0,88 грн більше, ніж тиждень тому. Також зросла вартість дизпалива на 0,95 грн, а бензин А-92 став дорожчим одразу на 0,97 грн.

За словами директора консалтингової компанії А-95 Сергія Куюна коливання цін на пальне пов’язані із змінами його вартості на зовнішньому ринку, зокрема подорожчанням нафти. Він наголосив, що Україна є країною-імпортером і завозить пальне з Європи.

“На початку року ми стартували з ціною 77 доларів за барель, а сьогодні це 86 доларів. Тобто з початку року ціна на нафту зросла на 10%, а протягом цього тижня ціна на колонках зросла на 1 гривню. Це відбувалося за рахунок того, що оператори мали непогані запаси і змогли на цих запасах пройти аж до кінця березня. Ще один фактор, що дуже низьке споживання, тобто набагато менше, аніж прогнозувалося”, — пояснив Сергій Куюн.

Якою буде вартість пального: прогноз експерта

Сергій Куюн наголосив, що підстав для подальшого підвищення вартості пального немає. Станом на зараз рівень цін найбільших мереж АЗС стабілізувався відповідно до вартості нафти, а менші автозаправні станції поступово підніматимуть вартість пального до цього рівня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності