В Європі прискорився ріст цін на пальне

пальне

Зростання котирувань у Європі чинить додатковий тиск на ринок України

У Середземномор’ї та портах північної Європи за тиждень ціни на бензин і дизельне пальне підвищилися на /т і /т відповідно.

Про це пише enkorr.

У середземноморському регіоні Європи бензин зріс у вартості на 8% (/т), до 5/т. У північно-західному регіоні Європи підвищення було дещо більшим — на /т, до 6/т.

Котирування ДП у Середземномор'ї за тиждень додало в ціні /т — до 5/т, тоді як вартість дизельного пального у портах північної Європи зросла на /т, до 0/т.

У липні спред між північно-західними й середземноморськими котируваннями на бензин знизився на /т порівняно з червнем, до /т в середньому за місяць. Різниця котирування дизельного пального в північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям за цей же період знизилась на /т, до /т

«Зростання котирувань у Європі чинить додатковий тиск на ринок України, особливо на тлі ракетних ударів по портовій інфраструктурі й невизначеності з морськими постачаннями нафтопродуктів», —  кажуть аналітики Консалтингової групи «А-95».

Зазначається, що внутрішній ринок реагує на зміну цін у Європі. Так, з початку тижня трейдери підвищили свої прайси на 0,25-0,5 грн/л. Тим самим вартість ДП уже впритул наблизилася до позначки в 43 грн/л, а бензину А-95 — до 44,5 грн/л.

Нагадаємо, у неділю, 24 липня, мережа АЗС групи «Приват» підвищила ціни на пальне на 1 гривню за літр. Зокрема бензин марки А-95 здорожчав до 48 грн/л, А-95+ — до 48,50 грн/л, бензин А-92 — до 47 грн/л, дизельне пальне — до 48 грн/л.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності