У Дрогобичі відкрили Алею пам’яті загиблих захисників

Фото: Дрогобицька міська рада

Там вшанували загиблих на війні мешканців Дрогобиччини

У п’ятницю, 1 березня, у Дрогобичі відкрили Алею пам’яті, присвячену загиблим захисникам. На Алеї розмістили портрети військовослужбовців з Дрогобиччини, які загинули під час війни з Росією. Про відкриття алеї повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради у суботу, 2 березня.

Алею пам’яті розмістили у парку імені Степана Бендери, який розташований у центрі міста. Це металева арка-тунель, на внутрішніх стінах якої розміщені портрети загиблих військовослужбовців з короткою інформацією про них. Окрім цього під портретами є також та QR-коди, які ведуть на сторінку воїнів у Електронному пантеоні Героїв. Загалом на Алеї розмістили портрети 129 захисників. Як повідомляють журналісти Media Дрогобиччина, дизайн арки розробила художниця Христина Соломчак, дружина загиблого військового Руслана Сіксоя (Ультраса).

На відкриття Алеї, щоб вшанувати пам’ять полеглих, до парку прийшли рідні та близькі загиблих, звичайні містяни, військовослужбовці, ветерани, священнослужителі та керівництво громади. Міський голова Дрогобича Тарас Кучма розповів, що на встановлення арки витратили близько 1,4 млн грн. 1 млн грн коштувало саме виготовлення та встановлення арки-тунелю, і ще 400 тис. грн — друк портретів на металі. При цьому, комплекс обійшовся місту дешевше, ніж міг би, адже підприємці давали знижки на матеріали та послуги, а також жертвували гроші на його виготовлення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності