У Львові німецькі благодійники передали ЗСУ вісім автомобілів для евакуації поранених

У Львові німецькі благодійники передали ЗСУ вісім автомобілів для евакуації поранених

Кошти на їх придбання зібрали на доброчинних акціях в Німеччині

У Львові 1 березня українським захисникам передали шість “швидких”, одну евакуаційну вантажівку високої прохідності й один автобус, який обладнали для перевезення поранених, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Передати автомобілі до Львова приїхав один з ініціаторів акції, басист рок-гурту Sportfreunde Stiller Рюдігер Лінгоф. Техніка була придбана за кошти, які зібрали в Німеччині рок-гурти, письменники та актори. Разом громадською ініціативою Bamberg:UA вони організували кілька подій, на яких збирали гроші для допомоги українським воїнам. Транспорт повністю укомплектований необхідною технікою та медикаментами, щоб допомагати рятувати життя наших людей.

Відповідно до запитів військових частин, які ті скерували у Львівську ОВА, цю цінну допомогу розподілили між 45 окремою артилерійською бригадою Збройних сил України, 67 окремою механізованою бригадою, 120 бригадою територіальної оборони ЗСУ, українськими розвідниками та лікарнею на Херсонщині.

Дякуємо Народній Самообороні Львівщини, завдяки якій ми маємо таких партнерів, як Bamberg:UA. Окрема вдячність басисту рок-гурту Sportfreunde Stiller Рюдігеру Лінгофу, який відгукнувся на запит голови громадської організації Bamberg:UA Тані Ерляй та залучив дуже багато своїх друзів з культурної сфери, аби організувати концерти на підтримку нашої держави – так і з’явився проєкт ”Культурний конвой для України”. Щиро дякуємо усім небайдужим людям у Німеччині. Це допомога, яка рятує найцінніше. Дуже сподіваємося, що й уряд Німеччини ухвалить справедливе рішення та передасть нам ракети Taurus”, – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності