Стриянин підробив посвідчення УБД, щоб безплатно їздити у маршрутках

Стриянин підробив посвідчення УБД, щоб безплатно їздити у маршрутках

Чоловік замовив виготовлення фальшивого посвідчення учасника бойових дій та використовував його, щоб безплатно їздити у маршрутках в іншу область

13 лютого суд у Трускавці виніс вирок стриянину Роману Ш. за підроблення посвідчення учасника бойових дій. Чоловік замовив виготовлення фальшивого посвідчення, а потім використовував його, щоб отримати пільги на проїзд у громадському транспорті, йдеться у вироці суду.

Як стало відомо, на початку липня 2023 року стриянин зустрівся в одному з парків Трускавця з чоловіком, який пообіцяв виготовити йому фіктивне посвідчення. Обвинувачений передав йому копії своїх документів та фотографії. А вже незабаром отримав підроблене посвідчення учасника бойових дій.

У січня 2024 року чоловік на автостанції у Трускавці пред'явив фальшивий документ касирці та отримав безплатний квиток до Івано-Франківська. Цього ж дня у Трускавці для перевірки документів його зупинили поліцейські. Їм він теж показав підроблене посвідчення.

На суді чоловік свою провину визнав та просив суворо його не карати. Суд вирішив призначив стриянину 2 місяці та 15 діб арешту за замовлення фальшивого посвідчення УБД та за використання підробленого документа. А також засуджений має сплатити на користь держави 3 тис. 29 грн за проведені технічні експертизи посвідчення. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності