Львівщина у трійці лідерів серед областей, звідки надходить найбільше заяв на шлюб у Дію

Львівщина у трійці лідерів серед областей, звідки надходить найбільше заяв на шлюб у Дію

53% заяв подають жінки

За рік роботи послуги подачі заяви про шлюб через Дію майже 20 тис. молодят скористалися цією можливістю. Найбільше заяв про шлюб через Дію подали у Києві, Львівській та Одеській областях. Про це 15 лютого повідомили у Міністерстві юстиції України.

“Майже рік українці подають заяву про шлюб у Дії. А далі просто приходять на весільну церемонію”, — пишуть на сторінці Міністерства. Там також зазначають, що 53% заяв подають жінки. Заяву ДРАЦС опрацьовує протягом одного робочого дня.

Окрім цього у Міністерстві юстиції України розповідають, що 14 лютого, у День святого Валентина в Україні уклали шлюб 1132 пари.

“Охочих побратися було набагато більше, ніж було заплановано! 537 заяв було подано вчора, адже під час воєнного стану визначені категорії громадян можуть одружуватися у день подання заяви”, — зазначають у Міністерстві.

Найстарша пара побралася у Дніпрі - 83-річна наречена та 72-річний наречений поєднали свої долі у День всіх закоханих. Також на Миколаївщині взяла шлюб пара, яка живе разом вже 25 років. Вони подали заяву ще в січні саме на цю дату.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності