Мешканці Львівщини організували в гаражах підпільний цех з виготовлення алкоголю

Мешканці Львівщини організували в гаражах підпільний цех з виготовлення алкоголю

Правоохоронці вилучили у злочинців фальсифікату на понад 500 тис. грн

На Львівщині п’ятеро місцевих мешканців організували підпільний цех виготовлення алкоголю. Зловмисники підробляли напої відомих марок та продавали їх  без ліцензії та державної реєстрації. Правоохоронці вилучили в злочинців понад три тис. літрів підробленого алкоголю, повідомила пресслужба прокуратури Львівської області у четвер, 8 лютого.

За даними правоохоронців, підпільний цех працював на Львівщині з серпня по жовтень 2023 року. Організували його п’ятеро місцевих мешканців у гаражах. До приміщення зловмисники привезли необхідне спецобладнання, а виготовлений алкоголь маркували підробленими етикетками відомих брендів та фальшивими марками акцизного податку. Готовий товар чоловік планував збувати в одному з місцевих гаражних кооперативів.

“Детективи провели обшуки, вилучили та арештували обладнання для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, понад 3 тис. літрів готової продукції, спирт, підроблені марки акцизного податку тощо.  Орієнтовна вартість фальсифікату становить понад пів мільйона гривень.”, — розповіли в Бюро економічної безпеки України області.

Усім п’ятьом організаторам цеху повідомили про підозру у незаконному виготовленні та підробленні алкоголю, а також в підробленні марок акцизного податку. Наразі триває досудове розслідування. Підозрюваним може загрожувати до десяти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності