Солдата-дезертира звільнили від покарання і відправили в ЗСУ під нагляд командира

Солдата-дезертира звільнили від покарання і відправили в ЗСУ під нагляд командира

Майже рік військовослужбовець перебував вдома через “сімейні” причини

Яворівський районний суд 30 січня розглянув справу військовослужбовця Тараса Ф., який 7 жовтня 2022 покинув розташування своєї військової частини і майже рік перебував вдома в селі Тучапи Львівського району. Аж 28 вересня 2023 року він добровільно з’явився в Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Львові,

Чоловіка звинуватили у самовільному залишенні військової частини в умовах воєнного стану. За це йому загрожувало покарання на строк від п’яти до десяти років. На суді Тарас Ф. визнав свою провину, пояснив свої дії сімейними обставинами і попросив його суворо не карати, оскільки він має на утриманні малолітню дитину. Під час обговорення справи військовослужбовця суддя Юрій Колтун врахував, що обвинувачений брав участь в бойових діях на сході України, у вересні 2022 року отримав бойову травму і бажає надалі продовжувати службу у Збройних силах України.

У підсумку суд визнав Тараса Ф. винним у самовільному залишенні військової частини під час дії воєнного часу і покарав його п’ятьма роками позбавлення волі. Водночас його звільнили від відбування покарання, встановивши іспитовий строк на один рік. Нагляд за військовослужбовцем Тарасом Ф. здійснюватиме командир його військової частини.

Згідно з законодавством, засуджений має право подати апеляційну скаргу на це рішення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності